Ватутінці поки не зуміли зібрати достатньої кількості підписів, аби розпочати процес відсторонення з посади міського голови Олександра Лисюка. Про це повідомив один з організаторів зборів Євген Підцерковний, пише видання “Вісті Черкащини“.

-Треба було зібрати не менше 200 підписів виборців, – розповідає Підцерковний. – Зареєструвалося 202 людини, але ж дехто не зрозумів процедури і завчасно пішов. Ми нарахували лише 150 осіб у результаті. Ці голоси потрібні не за відсторонення, а поки що за початок проведення зборів. Тому вирішили зібратися ще раз в наступну п’ятницю. Маємо робити все по закону, аби в опонентів не було можливості оскаржити в суді. Якщо й цього разу не вдасться зібрати ватутінців, то ще однієї спроби не буде.

Минулого разу організаторам міське керівництво не дозволило використовувати електроенергію від будинку культури. Після суботніх зборів Підцерковний нарікає на ігнорування прохання про оренду приміщення.

-Я писав звернення до міського голови, аби він дозволив взяти в оренду якесь приміщення, – каже депутат. – Не хотіли, щоб люди були на дворі. Відповіді від нього не було взагалі. З нами борються ще й не такими методами. У соцмережі запустили інформацію, що містом нібито ходять шахраї й просять в людей паспортні дані, аби оформити потім кредит на них. Це робиться навмисно, щоб ватутінці боялись приходити на збори. Там же треба бути з паспортом.

Нагадаємо, опозиційні до міського голови депутати оголосили початок процедури за звільнення Олександра Лисюка з посади. Його звинувачують у бездіяльності. Останньою краплею обранці від народу вважають рішення про закриття відділень місцевої лікарні.

Чого ж чекають у Тальному? Скільки косяків та ляпів від міського голови будуть терпіти у громаді? Те не знав, того не зробив, цього не бачив, ні за що не відповідає. У місті безлад, але міський голова спокійно чухає потилицю на своєму робочому місці.