Сьогодні в Соснівському суді міста Черкас відбулося засідання, на якому обрали міру запобіжного заходу підозрюваним у вбивстві корсунського журналіста Василя Сергієнка.

Так, ймовірному організатору викрадення та вбивства Вадиму Мельнику призначили заставу у 2 млн гривень. Віктору Горбенку, якого підозрюють у викраденні, побитті та катуванні – оголосили 800 тисяч гривень застави.

Після оголошення такого рішення активісти спробували не допустити негайного виконання рішення, адже підозрюваних правоохоронці розшукували по кілька років, тож звільнення під заставу може дати їм можливість утекти. Почалися жорсткі сутички, в наслідок яких постраждали депутати міської ради та активісти. Поліцією була розтрощена зала суду.

Після того, як суддів та підозрюваних було виведено з суду, активістів заблокували у приміщенні. В очевидь, це було зроблено для унеможливлення блокування автозаку, яким вивозили підозрюваних із суду.

На місці також працює слідчо-оперативна група поліції, яка раніше прибула до суду, заявивши про проведення слідчо-оперативних дій у приміщенні через те, що в ньому зараз нібито скоюється злочин. У подальшому є ймовірність відкриття кримінального провадження.

Також варто зауважити, що стороною слідства та обвинувачення було поширено інформацію про нібито розгляд апеляції на ухвалу про заставу, яка відбудеться вже у понеділок.

Тож є надія, що принаймні до цього часу підозрювані залишаться в СІЗО, оскільки на вихідних буде важко через особливості банкової системи та робочий розклад казначейства провести всі необхідні формальності і заплатити 2,8 млн. грн.

Станом на 19:00 затриманих з числа активістів немає.

У той же час генерал поліції, перший заступник голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін обурився тим, що відбулось в черкаському суді.

“Сьогодні суддя Соснівського суду Черкас «привітав» всіх журналістів зі святом – змінив міру запобіжного заходу організатору вбивства громадського діяча та журналіста Василя Сергієнка обгрунтувано підозрюваному Вадиму Мельнику, якого ми розшукували практично два роки. Якщо чесно, це вже перебор…” – заявив він.

Нагадаємо, справа про жорстоке вбивство Сергієнка тягнеться із 2014 року, останні два з половиною роки її футболять по судах. На лаві підсудних – п’ять підозрюваних, однак рішення суди не поспішають виносити.