На полях Черкащини триває осінній комплекс сільськогосподарських робіт: збір урожаю пізніх сільськогосподарських культур та посів озимих зернових під урожай 2019 року.


Незважаючи на періоди дощів, які змінюються сухою погодою, польові роботи розгортаються досить повільно. На сьогодні, як зібрано так і посіяно, лише половину запланованих площ. Тож друга половина ще не посіяних озимих культур через нестачу тепла, автоматично попадає в зону ризику. Адже відомо , що нерозкущені посіви більш вражаються несприятливими умовами в разі їх виникнення. Знижується й якість насіння соняшнику, втрачається цукристість не викопаних коренеплодів.

За останніми даними агрометеорологічних спостережень, верхній шар грунту добре зволожений з середньою температурою 10-11°. Це говорить, що пора дачникам підготуватись до посадки озимих цибулі та часнику.

В найближчий тиждень на Черкащині очікується тепла та суха погода. В найбільш теплі дні 7-8 жовтня температура вдень сягатиме 16-21°.Така погода дає шанс аграріям та дачникам завершити комплекс осінніх польових робіт: прибрати цьогорічний урожай та закласти на наступний рік.

Адже слід пам’ятати, що жовтень – це місяць, який є ланкою між літом та зимою.