Під час раптового конфлікту 16 та 19-річні черкащани завдали тяжких тілесних ушкоджень місцевому жителю, від яких він через кілька днів помер у лікарні. Слідчі повідомили затриманим про підозру та, під процесуальним керівництвом Черкаської окружної прокуратури, проводять досудове розслідування. Розповіли у пресслужбі поліції області.

До Черкаського райуправління поліції від місцевого жителя надійшло повідомлення про те, що на проспекті Хіміків він виявив побитого чоловіка. На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група, оперативники карного розшуку та медики швидкої допомоги, які госпіталізували потерпілого до реанімаційного відділення.

Правоохоронці встановили, що між 51-річним місцевим мешканцем та двома юнаками виник раптовий конфлікт, під час якого хлопці накинулись на чоловіка. Зловмисники били черкащанина навіть після того, як він впав на землю та втратив свідомість, а далі втекли у невідомому напрямку. Лікарі декілька днів боролись за життя чоловіка, проте отримані травми виявились несумісними з життям.

Оперативники Черкаського районного управління поліції провели ряд оперативно-розшукових заходів. Двох правопорушників встановили та затримали у порядку статті 208 КПК України.

За погодженням із Черкаською окружною прокуратурою слідчі повідомили затриманим про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України –  умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого, вчинене групою осіб.

Суд обрав фігурантам запобіжний захід. 19-річному — тримання під вартою. Неповнолітньому — домашній арешт. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі.