У Черкасах поліція взяла під посилену охорону Будинок правосуддя, оскільки сьогодні там будуть обирати міру запобіжного хаходу лідеру “нацкорпусу” області Дмитру Кухарчуку. Фото виклав у “Фейсбук” черкаський активіст Вадим Комаров.

blank

Правоохоронці побоюються масових провокацій під час судового засідання, оскільки “Нацкорпус” закликав усіх партійців та небайдужих черкащан взяти в ньому участь. Не виключено, що на засідання можуть під’їхати партійці з інших областей України та народні депутати.

blank

Нагадаємо, Кухарчука підозрюють у організації масових заворушень під час мітингу Петра Порошенка в Черкасах 9 березня. Тоді партійці”Нацкорпусу” напали на кортеж Президента і із застосуванням сльозогінного газу, димових шашок та фаєрів спробували його заблокували. У наслідок сутичок постраждало 25 поліцейських, четверо з яких досі в лікарні. Щодо партійців поліція не застосувувала спецзасобів та надмірної сили, тож вони не постраждали.

Наступного дня сімох учасників бійок було затримано, п’ятьох одразу відпустили, а Дмитра Кухарчука та Антона Братка затримали.

Черкаською поліцією розслідуються кримінальні провадження за фактами організації та активної участі в масових заворушеннях, грубого порушення громадського порядку із застосуванням спеціально пристосованих та заздалегідь заготовлених предметів для нанесення тілесних ушкоджень, а також умисного заподіяння тілесних ушкоджень працівникам поліції під час виконання ними своїх службових обов’язків, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 296, ч. 2 ст. 345, ч. 1 ст. 294 КК України.

На цей час затримано двох членів націоналістичної партії «Національний корпус», одному з яких 11.03.2019 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 294 КК України, а іншому цього ж дня повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 294 та ч. 2 ст. 345 КК України.