9 лютого полоненому моряку уродженцю Христинівки Владиславу Костишину присвоєно звання лейтенантів. Про це повідомляє сайт Міністерства оборони України.

Захопленому росіянами моряку присвоїли звання разом із 23 курсантами випускного курсу Інституту Військово-Морських Сил Національного університету “Одеська морська академія”.

Лейтенантські погони та кортики батькам полонених курсантів вручав командувач Військово-Морських Сил ЗС України адмірал Ігор Воронченко.

Командувач ВМС повідомив, що курсанти Костишин і Головаш, щоб набути необхідної морської практики, проходили військове стажування на захоплених катерах, адже після випуску їх планували призначити на посади на катери даного типу. Крім того, він додав, що принциповою позицією командування флоту є призначення молодих офіцерів на командирські посади.

– Ми, звісно, мріяли не про такий випуск, але віримо, що цей страшний сон незабаром закінчиться і наш син буде поруч з нами в Україні і вже офіцером поповнить лави українського флоту, — сказала мати лейтенанта Костишина.

Людмила Костишина також розповіла, що востаннє бачила сина під час “судилища”, де їй вдалося поспілкуватися з ним лише кілька хвилин.