Уже найближчим часом перші 424 підприємці зможуть започаткувати або розширити свій бізнес завдяки державній програмі грантів. На їх рахунки буде перераховано 98,2 мільйона гривень, які вони зможуть витратити на закупівлю або лізинг обладнання, оренду приміщення, придбання сировини і матеріалів. Інформує сайт Черкаської ОВА.

Найбільше грантів отримають жителі Києва – 101 успішна заявка. Також лідерами за кількістю позитивних рішень є підприємці з Київської – 62 заявки, Дніпропетровської – 52 заявки та Полтавської областей – 40 заявок.

Серед сфер діяльності найбільше грантів буде спрямовано на розвиток чи створення підприємств оптової та роздрібної торгівлі і ремонту автотранспортних засобів – 142. Також 127 одержувачів коштів планують започаткувати підприємства переробної промисловості. Ще 66 грантів отримають суб’єкти господарювання на створення чи розвиток власних готелів, кемпінгів, кав’ярень та ресторанів.

Загалом вже 5031 підприємець подав запит через Портал Дія на отримання мікрогрантів. Всі, хто успішно пройде етапи відбору та будуть оцінені високим балом, одержать від 50 до 250 тисяч гривень на існуючу чи нову справу. Кошти можна використати для закупівлі або лізингу обладнання, оренди приміщення, придбання сировини і матеріалів. Учасник зобов’язаний створити 1-2 робочих місця та провадити діяльність впродовж 3 років, сплачуючи податки і збори.

Розвиток малого та середнього бізнесу, створення нових робочих місць – таких результатів програми очікуємо вже найближчим часом. Мікрогранти – це новий старт та унікальні можливості для українців зробити власний внесок у відновлення економіки та забезпечення добробуту нашої країни.