Досі не всі господарі чотирилапих знають, що їм теж необхідно доглядати за пащею. Буцімто раніше ж тварини не чистили зуби і нічого. Це оманливе переконання може наробити біди улюбленцям. Зоо стоматологи не дадуть збрехати. Та й сам факт існування саме такої спеціальності має натякати на попит серед хвостатих пацієнтів. Рексів та Палканів лікують від зубного каменю, який згодою спричиняє втрату зубів та стоматиту, до гінгівіту та пародонтозу. Все як у людей. Короткий гуглінг цін та й самих процедур викликає спринт до найближчого ветцентру та бажання проводити чистінг щодня, а не рекомендоване двічі на тиждень.

Тим паче сучасний модельний ряд паще-засобів вражає. Але спочатку – база.

Які породи у зоні ризику?

  • Маленькі: йорки, карликові пуделі, чихуахуа, той-тер’єри, левретки, мальтійські болонки, китайські чубаті;
  • Короткоморді: мопси та бульдоги;
  • Вузькоморді: такси, шелті, хорти;
  • Будь-якоморді на домашньому раціоні, вологих та бюджетних кормах.

Це – клієнти на щоденні стрибки зі щіткою.

Як привчати? Граючи!

Та поступово. Презентуйте бешкетнику новий девайс зі смачною пастою як релаксуючий масаж. Почніть зі знайомства, потім збільшуйте час.

Починайте з бічних зубів і рухайтеся вглиб. На зворотному шляху пройдіть їх зсередини. Тільки потім робим посмішку.  Можете акуратно відтягувати губи, аби було видніше, але уникайте чіпати частину під носом.

Закріпіть добрі наміри смаколиком. Не забудьте про зубну пасту (є навіть відбілюючі, всі смачні).

Обираємо щітку: плюси, мінуси, зубні камені

Для невеличких та не довгих морд підійде силіконова насадка на палець. Іншим – класична модель з ручкою аби дістатися глибин. Є навіть 3-х головочна для собак з чутливими яснами від інноваційного бельгійського бренду M-Pets (інтернет-зоомагазин E-ZOO – єдиний, де можна її замовити з доставкою по всій Україні).

Пасти, гелі, ополіскувачі.

Тут бешкетникам можна тільки позаздрити:

  • з ароматом арахісового масла
  • з екстрактом зеленого чаю
  • зі смаком смаженого бекону та грильованої яловичини Enticers Kong від TropiClean взагалі йдуть у комплекті з м’ячиками, які улюбленці радо гризуть самі, без вашої участі.

Якщо не дуже вдалося створити зубоочищувальну рутину – спробуйте саме ці. Або будь-який інший гель. Виробники обіцяють рівноцінне очищення.

Сподіваємося, ми довели, що зубна щітка для собак такий само важливий аксесуар, як повідець та ошийник.

Нехай буде з вами сила свіжого дихання, терпіння та щось міцне на вечір!

*реклама