Майже півтисячі представників трудового колективу ПАТ «Черкасиобленерго» направили лист-звернення Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману під час пікету Кабміну 26.06.2018 року з проханням втрутитися в ситуацію, яка склалася навколо Товариства. Про це інформує офіційний сайт підприємства.

Цитуємо документ:

«Ми, представники трудового колективу ПАТ «Черкасиобленерго», доведені до відчаю, тому змушені звернутись до Вас із проханням втрутитись у надзвичайну ситуацію, яка склалась навколо державного підприємства ПАТ «Черкасиобленерго» через перешкоджання ФДМУ в особі заступника голови ФДМУ Державіна В.В., затвердити проект мирових угод між ПАТ «Черкасиобленерго» та ПАТ «Азот» щодо стягнення у розмірі 1,9 млрд грн на користь нашого Товариства.

Як наслідок, під загрозою опиниться погашення реструктуризованої заборгованості перед державним підприємством «Енергоринок» у розмірі близько 650 млн грн, також виплата заробленої зарплати, безперебійне і надійне енергопостачання всім споживачам Черкащини та екологічна безпека області.

Також, чому наше державне підприємство знаходиться у нерівних умовах з приватними енергопостачальними компаніями України, такими як «Чернівціобленерго» і «Запоріжжяобленерго» та інші. Вони мають реструктуризовану заборгованість 1,2 млн грн до 2027 року та 1,9 млн грн до 2022 року відповідно. В той час, як ми, наше державне підприємство, змушене сплачувати надзвичайно величезні суми від 35 млн грн до 65 млн грн щомісячно до червня 2019 року. Колектив вважає, що дані умови, викладені вище, штучно створені з метою знищення підприємства.

Просимо Вас в найкоротший термін скликати та провести нараду за участі Віце-прем’єр-міністра України Кістіона В.Є., Міністра енергетики та вугільної промисловості Насалика І.С., в.о. голови ФДМУ Трубарова В.М., директора ДП «Енергоринок» Гнатюка Ю.Л., голови НКРЕКП Кривенко О.О., голови Черкаської ОДА Ткаченка Ю.О., голови Черкаської обласної ради Вельбівця О.І., голови правління ПАТ «Черкасиобленерго» Самчука О.Г., голови правління ПАТ «Азот» Склярова В.Л. з метою врегулювання питання взаєморозрахунків між суб’єктами енергоринку.

Окремо звертаємо Вашу увагу на дії заступника голови ФДМУ Державіна В.В., які перешкоджають мирному врегулюванню питання – тиск, погрози та безпідставні звинувачення на адресу нашого керівника Самчука О.Г., який займає принципову позицію для збереження та розвитку Товариства. Просимо Вас не залучати Державіна В.В. до участі в нараді та розглянути питання про доцільність перебування його на займаній посаді, з вини якого вже недоотримали 120 млн грн за цими мировими угодами.

Про час та місце проведення даної наради просимо повідомити негайно.

З повагою, трудовий колектив

Підписи працівників ПАТ «Черкасиобленерго».

blank

Степан Кубів, Перший віце-прем’єр-міністр України, Міністр економічного розвитку і торгівлі України відреагував на звернення трудового колективу та дав наступне доручення за № 26268/1/1-18 від 7/6/2018 р.

blank

Цитуємо документ:

blank

«Фонду державного майна України (Трубарову В.М.), скликання Мінекорозвитку, Міненерговугілля (Насалику І.С.), Мінфін (Маркаровій О.С.), ДП «Енергоринок» (Гнатюку Ю.Л.), Черкаська облдержадміністрація (Ткаченку Ю.О. ). Прошу терміново за участю НКРЕКП вжити вичерпних заходів щодо вирішення порушених питань та у разі необхідності подати до Кабінету Міністрів узгоджені пропозиції. Про результати поінформувати авторів звернення і Кабінет міністрів».

Трудовий колектив ПАТ «Черкасиобленерго» сподівається на якнайшвидше вирішення всіх проблемних питань Товариства, повернення до робочого ритму, стабільності та впевненості в завтрашньому дні.