В Черкаському районі 5 червня на базі однієї із військових частин ЗСУ, сапери аварійно-рятувального загону спеціального призначення, провели заняття з військовослужбовцями Тилу ЗСУ щодо заходів безпеки під час виявлення та знищення вибухонебезпечних предметів в зоні операції об’єднаних сил.

Під час спілкування із співробітниками збройних сил України, піротехнічна група Управління наочно продемонструвала макети мін, які застосовуються ворогом в місцях проведення бойових дій, розповіли про особливості їх виявлення та розмінування.

Особливу увагу сапери звернули на правила безпеки під час поводження із такими  небезпечними предметами, організацію та проведення протимінної безпеки. Під час заняття присутні фахівці ДСНС відповіли на чисельні питання стосовно порядку дій особового складу при виявленні мін або інших вибухонебезпечних предметів.

На завершення зустрічі, рятувальники побажали присутнім успішного виконання поставлених завдань під час перебування в зоні ООС, та швидкого повернення до місць постійної дислокації здоровими та неушкодженими.