Служба безпеки викрила ще одного колаборанта, який співпрацював з рф на території Луганської області. Про це інформують у пресслужбі обласного управління.

Кіберфахівці встановили, що уродженець Луганська від початку повномасштабного вторгнення підтримував агресора. За це окупанти надали йому можливість вести «бізнес».

Свою компанію зловмисник зареєстрував у квітні минулого року на території так званої «лнр» за законодавством держави-агресора.

Фігурант уклав договір на надання доступу до мережі Інтернет із «держустановою «лнр»». А саме забезпечував безперебійним Інтернетом створений окупантами «Слов’яносербський районний центр культури та дозвілля». У такий спосіб рашисти використовували технологічні можливості місцевого провайдера для масового поширення кремлівської пропаганди серед молоді та населення. Крім цього, менеджмент компанії на тимчасово окупованій частині східного регіону регулярно сплачує до окупаційного бюджету рф «податки і збори».

Наразі слідчими СБУ фігуранту повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором) Кримінального кодексу Україну.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.