Секретар Черкаської міської ради Ярослав Нищик не пов’язує відміну сьогоднішнього засідання сесії через відкликання депутатів.

“Рішення про скликання сесії приймав міський голова після повернення із відрядження. Він же прийняв рішення про скасування сесії. З чим це пов’язано мені не відомо, але припускаю, що із станом здоров’я, адже напередодні міський голова недобре почувався. Тож можливо не був впевнений в тому, що зможе прийти на пленарне засідання. А з його боку було б, напевне, не зовсім коректно покладати на секретаря ведення пленарного засідання, на якому мали розглядатись лише два ветовані міським головою рішення. Тож я не думаю, що це якось пов’язано із процедурою відкликання п’яти депутатів міської ради.”

Також Нищик пророкує новий виток політичної кризи у Черкасах та вважає що про імпічмент міського голови говорити зарано.

“Зрозуміло, що сам процес відкликання депутатів навряд чи вплине позитивно на роботу депутатського корпусу, адже станеться черговий виток політичної кризи в місті, загостряться трохи притихлі політичні протистояння серед депутатів. Про ймовірність відкликання міського голови на даний час говорити немає потреба, якщо хтось із колег зареєструє такий проект рішення, тоді вже буде варто всім зацікавленим особам рахувати голоси в той чи інший бік.” – говорить секретар міськради.