Незвичний мешканець як для села понад місяць оселився на подвір’ї Людмили й Андрія Орлів з Журавки Шполянського району. Маленьке кількаденне оленятко, яке ледве дихало, в лісі неподалік села знайшла їхня наймолодша з трьох дітей Наталка, інформують «Шполянські вісті».

– Донька з ріднею ходили до лісу. У вирубці вона побачила, як на землі лежало щось, здалеку більше схоже на шапку, – розповідає мама Наталії Людмила Петрівна, бо доньки на той час не було вдома. – Коли підійшла ближче, то побачила маленьку тваринку. Неподалік працювали лісоруби, тож не виключено, що маля загубилося. Загорнувши у кофтину, Наталя принесла оленятко додому, де ми його почали випоювати коров‘ячим молоком. Спочатку воно випивало зовсім мало, а зараз вже осилює за раз пляшку понад 300 грамів молока. Крім того, пробували годувати оленя морквинкою, іншими овочами. І всі, хто б не прийшов до нас, хочуть сфотографувати нашу знайду.

Господиня зізнається, що в сім’ї кілька тижнів не могли визначитися, малюк якої саме тварини оселився на їхньому подвір’ї. Припускали, що, можливо, то козуля. Аж доки не довелося викликати ветеринарного лікаря до домашньої корови, який і роздивився, що Орли виходжують оленятко.

– Доки Наталя була вдома, наше «телятко» всюди ходило за нею. Вона йде до баби – і знайда за нею, ніби кіт чи цуценя. Жартома прозвали його Васею, – додає Людмила Орел. – Спочатку він боявся автомобілів, які проїжджали повз двір, а тепер вже звик, на траві пробує пастися.

Що робитимуть, коли лісовий мешканець виросте, журавчани ще не вирішили. Пояснюють лише, що дуже звикли до свого домашнього вихованця.