З метою ефективності комерційних процесів, забезпечення функціонування центральної інформаційно-телекомунікаційної платформи «DATAHAB», а також запобігання понаднормативним втратам електроенергії у Товаристві відбувся семінар для працівників усіх відокремлених структурних підрозділів та філій ПАТ «Черкасиобленерго».

Фахівці ПАТ «Черкасиобленерго» продовжують забезпечувати впровадження інформаційно-телекомунікаційної платформи «DATAHAB» з боку ПАТ «Черкасиобленерго» наповнюючи платформу якісною інформацією. Про те, як забезпечити функціонування такої платформи розповів під час семінару начальник служби по роботі зі споживачами дирекції комерційної Сергій Труба.

blankНагадаємо, що платформа «DATAHAB» – це централізована платформа обміну інформацією з єдиною базою даних точок комерційного обліку та даними щодо споживання електричної енергії. Її наповнення забезпечить енергетичний ринок єдиним джерелом даних електроспоживання по всіх учасниках ринку та їх споживачах.

Окрім цього під час зустрічі працівники обговорили основні вимоги, заходи та юридичні аспекти, яких мають дотримуватись енергетики, щоб виявити та унеможливити понаднормативні втрати електричної енергії.

blank З цією метою учасники семінару вивчали нормативні документи, навчались складати акти про порушення, розглядали їх основні вимоги та недоліки. Тематикою семінару також було оформлення супровідних документів, розрахунок актів, основні величини, що впливають на розрахунок, а також юридичний супровід актів про порушення.

Серед іншого обговорили заходи, які необхідно вживати щодо зменшення технічних втрат електроенергії, особливості обліку електроенергії, виробленої генеруючими установками приватних домогосподарств.

blank За словами директора комерційного Ігоря Дмитрієва дієвим заходом щодо зниження понаднормативних втрат є проведення працівниками оператора системи розподілу технічних перевірок та контрольних оглядів засобів обліку. Такі роботи дозволяють виявити порушення в схемах обліку, непрацюючі лічильники, перевірити правильність надання споживачами звітів про використану електричну енергію, виявити несанкціоноване підключення до мереж поза розрахунковими засобами обліку, наявність та цілісність пломб, індикаторів магнітного впливу.

blankПАТ «Черкасиобленерго» постійно працює над впровадженням сучасних технологій для якісного та надійного розподілу електроенергії. Зокрема з цією метою постійно проводяться відповідні семінари. Це дозволяє працівникам обмінятися досвідом, засвоїти нові знання та успішно використовувати їх у процесі роботи.