Прес-конференція, присвячена презентації пілотного проекту із забезпечення віддаленого доступу до білінгової системи для працівників району електричних мереж, відбулася 20 вересня 2018 року на базі Чорнобаївського РЕМ. Повідомляють у прес-службі товариства.

Даний проект спрямований на підвищення якості обслуговування споживачів. Після впровадження системи, контролери та інспектори РЕМ у віддаленому режимі матимуть змогуon-line передавати зафіксовані під час контрольного огляду покази лічильників, надавати консультації стосовно розрахунків, нарахувань, оплати та інших питань.

– В умовах сучасної економіки, вдосконалення підприємства повинно базуватися на впровадженні сучасних ефективних процесів і технологій. Політикою нашого Товариства є оптимізація доступу до інформації наших споживачів та on-line синхронізація процесу “постачальник – споживач”. Це можливо завдяки впровадженню сучасних інформаційних технологій з віддаленого доступу та роботи з мобільними терміналами. Таким чином, забезпечення контролерів та інспекторів планшетами з доступом до мережі Інтернет та відповідним програмним забезпеченням дасть можливість швидко та оперативно отримувати та передавати інформацію стосовно споживання електроенергії, – презентував нововведення директор з інформаційних технологій та зв’язку Олексій Шевченко.

Нова система дозволить економити час наших споживачів, а також звільнить їх від зайвих візитів до району електромереж. Особливо це актуально в найвіддаленіших населених пунктах. Відтак, під час прес-конференції працівники енергозбутової служби Чорнобаївського району електричних мереж вносили пропозиції, побажання та зауваження щодо реалізації необхідних функціональних можливостей нового програмного забезпечення для оптимізації дистанційного обслуговування споживачів.

– В умовах реформування енергетичної галузі та відповідно до вимог «Правил роздрібного ринку електричної енергії» наше Товариство прагне реалізувати право споживача на вільний та швидкий доступ до інформації та максимально спростити процедуру її отримання. Наше з вами завдання – врахувати всі особливості роботи працівників районів електричних мереж та взяти до уваги запитання, які найчастіше нам задають споживачі. На підставі всього цього розробити найбільш зручне та ефективне програмне забезпечення, що відповідатиме як нашим потребам, так і потребам споживача. На першому етапі мобільний термінал буде використовуватися контролером у якості допомоги для надання відповіді споживачу. За результатами аналізу ефективності використання функціональних можливостей системи та після її оптимізації – буде проведено перехід від паперових звітів контролерів до електронних. Спочатку на базі Чорнобаївського РЕМ, а потім – і в усіх інших районах електромереж Черкаської області, – пояснив заступник директора комерційного з енергозбуту Руслан Самойленко.