Діти з села Тихонівка Бужанської громади на Лисянщині активно долучилися до волонтерської справи – плетуть маскувальні сітки для бійців на передовій. Про це пише видання “Вісті Черкащини”.

«Ініціатива була від самих дітей. На Новорічні свята вони нащедрували по селу більше 18 тисяч гривень, і вирішили ці кошти використати на потреби ЗСУ. Закупили матеріал для плетіння маскувальних сіток, організувалася бригада «павучків» – і закипіла робота. Щоб, так би мовити, виробничі умови, були для наших юних волонтерів зручними і комфортними, віддали їм у користування покинутий будинок в центрі села, навели там порядок, привезли дров. Щодня, після школи, хлопці й дівчата поспішають сюди з великим бажанням внести свій вклад у перемогу над ворогом. До старшокласників приєдналися і зовсім маленькі. Максим Цвинтарний та Марк Колісник навчаються в 2 класі, але стараються, в міру своїх сил, підсобити старшим. Вийшли в Тихонівці ось такі вечорниці по-сучасному, на воєнний лад», – розповів староста Яблунівського старостинського округу Сергій Сич.

Важливо було дорослим заохотити дітей, підтримати, показати, що їхня праця дуже важлива. Тому не було й дня щоб у цю, сьогодні найвідомішу хату на селі, не заходили односельці з різними смаколиками домашнього приготування: піцою, тортами, пиріжками.

«Ми отримуємо від військових замовлення на виготовлення маскувальних сіток великого розміру: 6 х10, 5х8 , які можуть прикрити від ворожого ока і бронетехніку, і бліндаж, і захистити від нападу дронів. Дітям важливо бачити кінцевий результат своєї роботи. Тому просимо військових надсилати фото, відео, звісно, в межах дозволеного, де і як пригодилася наша маскувальна сітка. Постійно звіт про виконане замовлення для наших захисників поширює в соціальних мережах Ангеліна Капустинська. Це в дітей викликає велику гордість за те, що вони роблять задля перемоги. А найвищою нагородою для всіх нас є слова вдячності від наших воїнів на передовій, а їх, повірте, багато, – поділилася координатор юних волонтерів. завідуюча сільським клубом Наталія Коновал.