Прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за підозрою жителя Шполи у вимаганні, поєднаному з погрозами заподіяння тяжких тілесних ушкоджень та незаконному зберіганні зброї, інформує Смілянська місцева прокуратура.

За результатами розслідування було викрито злочинну діяльність голови місцевого товариства мисливців та рибалок, який шляхом вимагання, погрожуючи заподіяння тяжкої шкоди здоров’ю та майну потерпілому, отримав від працівника одного із Шполянського сільськогосподарського підприємства кошти в сумі 7 500 тис. євро (майже чверть мільйона гривень).

Окрім того, у ході обшуку, за місцем проживання підозрюваного, правоохоронцями вилучено автомат Калашникова, понад 300 боєприпасів до нього та іншу зброю.

Працівники поліції затримали правопорушника в порядку ст. 208 КПК України та помістили його до ізолятора тимчасового тримання.

Незважаючи на суспільно-небезпечний характер та тяжкість вчинених правопорушень, судом відмовлено у задоволенні клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та обрано — домашній арешт.

Не погоджуючись з позицією суду Смілянською місцевою прокуратурою внесено апеляційну скаргу.

Разом з тим, досудове розслідування в указаному кримінальному провадженні триває, вживаються заходи, спрямовані на об’єктивне дослідження всіх обставин вчинення кримінальних правопорушень та прийняття кінцевого процесуального рішення відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства.