На Камʼянщині лебідку Герду, яку врятували два місяці тому поблизу автошляху, випустили на річку Тясмин. Після зимівлі та відновлення птах повністю одужав.

Узимку лебідку знайшов місцевий житель Юрій Александров та, опісля, навідувався до неї в притулок. І, нині вже здорову та сповнену сил, випустив Герду на воду. Про це розповіла Суспільному керівниця благодійної організації «Крок до тварин» Світлана Лук’яненко.

Доглядаючи за лебідкою ці два місяці, пані Світлана прикипіла душею до птаха. Герду лагідно назвала “моїм сонечком”:

“Кожна людина може комусь допомогти. Тобто не потрібно проходити повз, а треба старатися допомогти. Коли лебідка до нас потрапила, то ми не знали що робити та як за нею доглядати. У цьому нам допомогли й інтернет, і ветеринарні клініки, і лікар”.

Попри прив’язаність, птаха не можна тримати в неволі, пояснила зоозахисниця організації Наталія Мисник:

“Вона все одно повинна бути на волі, у своєму природному середовищі. Їй обовʼязково потрібно якось знайти другу половинку, бо вони ж самі не можуть жити”.

Два місяці тому лебідка мала травмоване око, була знесиленою. Проте за період відновлення та реабілітації вона отримала курс антибіотиків та вітамінів і мала відповідне харчування.

Випустити Герду на волю приїхав її рятівник Юрій Александров. Оскільки, ані переносок, ані спеціальних транспортних засобів не було, до берега Тясмину лебідка їхала на руках в салоні автівки.

“Прийшов час випускати тому, що їй в неволі буде не цікаво жити. Уперед привіз і назад теж відвіз. Хай обирає собі сама : куди, що і як “, — пояснив пан Юрій.

Це дикий птах, звиклий до простору та волі, тому перше, що робить лебідка як тільки спускається на воду — починає купатися. За словами захисниці, це нормальна реакція птаха, бо в притулку не було широкої водойми. Вона розповіла, що результатом задоволені усі.

“Результатом ми задоволені. Будемо приходить, будемо спостерігати. Хотілося б, щоб в неї все було добре. Тому що вона звикла до котиків, вона звикла до людей дуже. Сподіваємось все буде добре”, — поділилася Світлана Лукʼяненко.