В Смілі на ремонт доріг у цьому році виділено з міського бюджету рекордну суму грошей –16 мільйонів 200 тисяч гривень. Звідки фінансове управління міськвиконкому взяло таку суму грошей?

На зустрічі з активістами, начальник фінуправління Галина Сватко пояснила, що ці кошти були зняті із запланованих призначень. Частину грошей зняли із програми зовнішнього освітлення міста, частину – із коштів, виділених на прибирання і благоустрій для СКП «Комунальник», частину – із майбутніх зарплат бюджетникам, ще частку – із оплати за комунальні послуги… Тобто щоб нашкребти ці кошти, гроші познімали із усіх захищених і незахищених статей. Пише інтернет-видання smila-ua.

Як потім ці кошти відшкодовуватимуть? Сподіваються на щомісячне перевиконання міського бюджету. Наприклад, у червні перевиконання склало 103%. В казні вже з’явилось додаткові 3 млн грн.

Але міський голова та представники влади добре розуміють: на перевиконання бюджету сподіватися не варто. Восени ще будуть проблеми по цих грошах. У Смілі немає належного наповнення бюджету, немає того перевиконання, яке планували, немає нормальних інвестиційних програм, немає розвитку…