Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко в студії “ВиЧЕрпно” прокоментував резонансну ситуацію, яка стосується забудови Замкового узвозу та реконструкції на приватних ділянках поруч.

“Сьогодні не йде мова про забудову. Сьогодні стоїть питання про будівництво й реконструкцію на приватних земельних ділянках, будівництво дво-, триповерхових будинків. Це приватні земельні ділянки, які громадяни продали забудовнику, й там отримали всі дозвільні документи, й реконструюють свої будинки. Будинок Школьникова, той, який будуть реконструювати, я нічого поганого в цьому не бачу. Коли дійдемо до забудови Замкового — тоді будемо говорити. На сьогодні я не бачу ніяких проблем по факту того, що відбувається”, – прокоментував реконструкцію за адресами Замковий узвіз, 7 і 9/1 очільник Черкас.

Наразі, за словами міського голови, вирішити ситуацію із забудовою Замкового узвозу можна лише в судовому порядку:

“Тільки судовий шлях. Треба було депутатам й іншим громадянам думати у 2005 році, коли віддавали ці земельні ділянки. Тоді мітингів не було. Міська рада буде включатися в судовий процес, але виключно в межах чинного законодавства”.

Також він додав:

“Що стосується Замкового — я рекомендую забудовнику зробити сходи посередині забудови, це буде окрасою”.