Соснівський районний суд міста Черкаси ухвалив і надалі тримати під вартою в слідчому ізоляторі чотирьох підозрюваних киян, що обвинувачуються у викраденні та вбивстві корсунського активіста та журналіста Василя Сергієнка навесні 2014 року. Таке рішення черкащани, що під вечір масово прийшли в суд, зустріли оплесками.

Зала судових засідань Соснівського районного суду Черкас не вмістила усіх черкасців, що прийшли на оголошення рішення про продовження тримання під вартою групи київських спортсменів

Варто зазначити, що вже три роки безуспішно триває судовий процес в найрезонанснішій справі останніх років на Черкащині. Судовий процес супроводжувався у тому числі і масовими заворушеннями, після спроб колегії Апеляційного суду області на чолі з суддею Іриною Соломкою відпустити додому Вадима Мельника, який є імовірним організатором звірячої замовної розправи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трагікомедія черкаського правосуддя: за рік після скандалу “справа Сергієнка” повертається до одіозної судді

Таку лояльність суддів можна пояснити тільки тим, що за замовним вбивством журналіста ймовірно стоїть надвпливовий і дуже заможний політик-олігарх, що має достатньо можливостей мотивувати суд бути дуже”гуманним” зі спійманими виконавцями.

Власне тому, черкасці, очікуючи від суддів вже будь-чого, постійно велелюдно збираються на ключові судові засідання. Зокрема на сьогоднішнє засідання прийшли й українські герої – воїни, що отримали тяжкі поранення у війні з Росією, проте вимушені продовжувати свою боротьбу за справедливість вже судах Черкащини.