У той час, коли опоненти чинного міського голови Черкас Анатолія Бондаренка на всіх перехрестях гучно кричать, що його високий рейтинг – нібито надутий, самі вони насправді дуже навіть вірять тим цифрам. Оскільки кандидати у мери різних мастей сьогодні явно програють Анатолію Васильовичу, то нічого іншого не придумали, як розпочати виборчу боротьбу з ним із найбрудніших та найганебніших методів – реєстрації двійників…

Щоправда, ситуація із клонами вийшла з-під контролю замовників, оскільки набула широкого розголосу у ЗМІ та серед громадськості. До того ж, в чергове додала балів самому Бондаренку, адже більшість громадян ще раз переконалися у брудних технологіях боротьби опонентів із чинним мером.

Від так двійники Анатолія Бондаренка мусили відмовитися від наміру балотуватися. А один з кандидатів у мери від «Слуг народу» Віталій Ільченко цинічно заявив, що таку спецоперацію із клонами вигадав сам… Анатолій Бондаренко. Мовляв, чинний мер хотів перехитрити сам себе, а двійники ніколи не відбирали багато голосів…

Народний депутат України VII скликання Леонід Даценко переконаний, що такі заяви пана Ільченка є блюзнірством і фарисейством, адже реєструвати собі клонів на виборах для само піару може хіба що мазохіст. Так само брехливим є твердження, що двійники ніколи не відкушували у справжнього кандидата значну частину голосів.

«Можу навести приклад брудних виборчих технологій на своєму 197-му окрузі у 2014 році, коли на парламентських виборах мої опоненти зареєстрували двох моїх однофамільців. І от ці два додаткових Даценки, Іван та Олег, які, звичайно ж, ні разу не з’явилися на окрузі, відібрали більше 5 тисяч голосів виборців», – наводить приклад Леонід Даценко. За словами екс-нардепа, його прізвище в бюлетені опинилось посередині між двома «зальотними» Даценками, і за них «проголосувало» майже 3 тисячі виборців. Ще більше двох тисяч людей поставили галочки навпроти двох Даценків, виправляючи помилку, і таким чином зіпсували бюлетені. А переможець на окрузі – Владислав Голуб – набрав у підсумку всього на три з хвостиком тисячі голосів більше, ніж Леонід Даценко. Тож якби в бюлетені Даценко залишався один – Голуб навряд чи став би нардепом.

blank

«Саме тому реєстрація двійників завжди є великою небезпекою, бо здатна суттєво спотворити результат волевиявлення. До речі, чинний міський голова Анатолій Бондаренко також міг опиниться в бюлетені між цими двома «лівими» кандидатами, тож люди неминуче могли помилятися. Навряд чи це допомогло б провладному кандидату від «Слуги народу» Віталію Ільченку виграти, адже він суттєво відстає від Бондаренка, але пролізти у другий тур – можливо…» –  стверджує Леонід Даценко.

«Якщо опоненти чинного мера мали намір на початку виборчої кампанії розіграти цю нечесну гру із клонами, то я не виключаю, що вони і надалі будуть придумувати ще якісь брудні методи, щоб знівелювати вибір людей. Оскільки правляча партія «слуг» все більше переймає політичний та виборчий досвід у злочинної Партії регіонів, як і вчорашні «януковицькі» кадри, то можна передбачити, що можуть бути спроби і фальсифікацій, і вибивання через суди результатів на дільницях, де переміг не їхній кандидат, затягування оголошення переможців, зняття з перегонів… Тобто може застосовуватися весь арсенал чорних виборчих технологій, який, як я вже наголошував, повною мірою був випробуваний у часи Януковича», – переконаний Даценко.

«Не залежно, підтримуєте ви Анатолія Бондаренка, чи ні, але спроба реєстрації двійників – це був плювок у обличчя усім черкасцям! Ми маємо чітко заявити нинішнім владцям і їх кандидатам, що черкащани – не тупе бидло, яким нас чомусь вважають «Слуги», а сильні духом, патріотичні громадяни, які здатні захистити народний вибір. Переконаний, що невгамовному бажанню поставити над вільнолюбивими Черкасами свого наглядача – владців може зупинити лише народ», – підсумував Даценко.