Понеділковий страйк працівників “Черкасиводоканалу” відбудеться, оскільки конфлікт із відстороненням його директора Сергія Овчаренка та заступника директора Світлани Лісковець від посади міському голові так і не вдалося залагодити.

Щойно Анатолій Бондаренко зустрівся з колективом підприємства, але замість того, щоб пояснити причини відсторонення керівників та повідомити результати роботи комісії, яку більше місяця тому відправляв сюди з фінансовою інспекцією, мер спробував “розсварити” колектив.

Мовляв, а ви знаєте, яка зарплата у вашого директора, а знаєте, які порушення бувають на комунальних підприємствах? Такі “аргументи” колектив слухати відмовився, відповівши, що на підприємстві всі знають, в кого які зарплати, ця інформація є відкритою, бо кожен отримує згідно із своїм стажем та кваліфікацією. Що ж до порушень, то якщо їх не називають відкрито – значить їх немає.

А оскільки міському голові комунальникам більше не було чого сказати, вони розійшлися із твердим переконанням відстоювати своє підприємство до кінця.

Нагадаємо, як ми вже писали раніше, команда міського голови Анатолія Бондаренка вирішила взяти під контроль одне з найуспішніших підприємств міста – “Черкасиводоканал”. Нещодавно на водоканал мер відправив комісію міськвиконкому, щоб вони накопала на директора якісь фінансово-господарські порушення. За словами працівників, підприємство було фактично паралізоване. А очільник КП Сергій Овчаренко потрапив до лікарні після того, як його відсторонили від посади, однак призначив замість себе в. о. директора професійну і віддану підприємству людину – заступницю Світлану Лісковець. Яку вже 5 листопада розпорядженням міського голови було також відсторонено від посади.

На повідомлення в ЗМІ оперативно відреагував на своїй сторінці у “Фейсбук” Анатолій Бондаренко, запевнивши, що “в жодному разі питання звільнення директора не стоїть, як і приватизації цього підприємства”.

Між тим сьогодні працівники “Черкасиводоканалу” та депутат Черкаської міської ради Олександр Радуцький заявили, що на підприємстві склалась критична ситуація, бо те, що наразі відбувається, це не що інше, як прямий захват влади “по бєспрєдєлу”. Мер нібито свого часу виношував ідею про об’єднання двох комунальних підприємств у одне – “Черкасиводоканал” та “Черкаситеплокомуненерго”. Після цього підприємства віддають людям, наближеним до ПАТ “Азот”, оскільки це підприємство залежить від роботи водоканалу і боргує йому значні суми. Не виключено, що коли Бондаренко літав у Відень і зустрічався з власником “Азоту” Дмитром Фірташем, про це теж йшла мова. До слова, за подібною схемою вже об’єднували КП у Смілі. Що там нині відбувається, з теплом, з водою – ми бачимо.

Непрямим підтвердженням такого сценарію є те, що Григорій Кузьменко – із оточення депутата Павла Карася, який нині керує “Черкаситеплокомуненерго”, після “силового” звільнення звідти багаторічного керманича і професіонала Миколи Кушніра.

За словами голови профспілкового комітету КП “Черкасиводоканал” Юрія Дернового, якщо Бондаренко не прислухається до трудового колективу підприємства, о 10-й ранку понеділка, 12 листопада відбудеться безстрокова акція протесту, з розбиттям наметів під вікнами міської ради.

Також сьогодні, з наших джерел на підприємстві стало відомо, що команда новопризначеного розпорядженням мера в. о. директора, депутата міськради Григорія Кузьменка зламала двері в кабінет чинного очільника Сергія Овчаренка. Можливо, команда мера форсує події, щоб знайти хоч якийсь компромат на Овчаренко, попорпавшись в його особистих речах, адже за більше місяця роботи комісії міськвиконкому по перевірці фінансово-господарської діяльності підприємства жодних порушень не було знайдено. Однак, як кажуть на водоканалі, і ця спроба була невдалою, тож кабінет довелося знову замкнути, оскільки перебування там Кузьменка – це ще одне порушення.