Сьогодні у Черкаській міській раді відбулася зустріч керівників закладів загальної середньої освіти міста Черкаси з Віктором Павлущиком, головою Національного агентства з питань запобігання корупції та Альоною Хилько, менеджеркою проєкту «Прозора школа» Офісу доброчесності НАЗК (Національного агентства з питань запобігання корупції) під час якої власне і презентували сам проєкт «Прозора школа: вперед до доброчесності», який наразі реалізується в Україні. На зустрічі також були присутні директор департаменту освіти та гуманітарної політики Богдан Бєлов та фахівці департаменту. Інформує пресслужба департаменту.

Метою зустрічі було обговорення ролі закладів загальної середньої освіти в процесі формування нульової толерантності до корупції серед учасників освітнього процесу.

Також пані Альона презентувала методичні розробки для школярів, які можуть та повинні бути впроваджені в межах курсу доброчесності в закладах освіти. Посадовиця зазначила, що проєкт є просвітницькою ініціативою Офісу доброчесності НАЗК, який спрямований на створення доброчесного та прозорого середовища в школах та вже пілотував в Україні.

Відзначимо, що у ході реалізацї проєкту «Прозора школа: вперед до доброчесності» діти зможуть дізнатись, що таке доброчесність та в чому її цінність, вчителі – знати та застосовувати антикорупційні навички в роботі і поза нею, шкільна адміністрація – вміти виявляти корупційні ризики в школах та запобігати їм, а батьки – стати партнерами педагогів задля забезпечення прозорого і безпечного шкільного середовища та кращого суспільства у майбутньому.