Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя вирішила притягнути до дисциплінарної відповідальності суддю Придніпровського районного суду міста Черкас Світлану Позарецьку. Про це йдеться на сайті ВРП.

До неї вирішено застосувати дисциплінарне стягнення у вигляді догани з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді протягом одного місяця.

“Розглянувши дисциплінарну справу, відкриту за скаргою ПП “Шора” та обслуговуючого кооперативу “ЖБК “Престижний”, поданою через адвоката Новіка В.І., притягнути до дисциплінарної відповідальності суддю Придніпровського районного суду міста Черкас Позарецьку Світлану Михайлівну та застосувати до неї дисциплінарне стягнення у вигляді догани  з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді протягом одного місяця”, – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, ПП “Шора” – це компанія, яка мала намір забудувати пустирі поблизу пляжу Живчик у Черкасах. Підприємство погодило у всіх інстанціях детальний план території, який дозволяє будувати житлові будинки від вантажного порту до вул. Сержанта Жужоми в мікрорайоні Митниця, тобто на намитих ще в радянські часи землях, які так і не були освоєні. Детальний план передбачав, окрім житлової забудови, цілу низку закладів інфраструктури, дитячі садочки і навіть спортивний комплекс, а також велику пішохідну зону, з’єднання острова навпроти Живчика із узбережжям намитою косою із велодоріжками та облаштування набережної для човнів та яхт-клубу на самому острові. Утім, церез чвари між таборами мера Анатолія Бондаренка та Олександра Радуцького у міській раді цей детальний план згодом було скасовано.

Це рішення сесії міський голова не ризикнув ветувати.

Водночас, ПП “Шора”, на землі якого здійснюється одна із спірних забудов, звернулося до суду, і в грудні минулого року Соснівський суд визнав рішення депутатів про скасування ДПТ неправомірним.

Міська рада звернулася в апеляційну інстанцію. Однак 9 січня цього року мер Бондаренко відкликавапеляційну скаргу до Київського апеляційного адмінсуду по цій справі.

Окрім цього, за фактами порушень під час розробки детального плану цих територій відкрито кримінальне провадження. За даними слідства директор департаменту архітектури та містобудування Черкаської міськради Артур Савін і головний архітектор Віталій Чернуха неправомірно надали містобудівні умови та обмеження забудови ділянок вже згаданому ПП “Шора” та ПП “Інвестиційно-будівельна компанія “Будгарант”.

Варвара Горова