Прокуратурою Черкаської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 3 членів організованої групи за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 321 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів), ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Установлено, що члени злочинного угруповання, до складу якого входило 3 осіб жіночої статі, жительок м. Черкаси, в період з грудня 2017 року до  лютого 2018 року, на території м. Черкаси займалися незаконним придбанням, зберіганням з метою збуту та збутом сильнодіючих лікарських засобів, а саме пігулок «Димедролу» та «Соннату», які вони продавали в аптеках міста по підробленим рецептам.

Діяльність організованої групи припинена працівниками прокуратури області спільно з працівниками Головного управління Національної поліції в Черкаській області.

Довідково: за вчинене особам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області