Цьогорічний серпень на Черкащині увійшов у п’ятірку найтепліших та найбільш посушливиших за останні 70 років. Він видався найбільш спекотним і найбільш сухим із літніх місяців цього сезону. В деяких районах навіть було встановлено нові рекорди найменшої кількості опадів за місяць. Повідомив головний синоптик Черкащини Віталій Постригань.

За такої погоди в області поширювалася та поглиблювалася повітряно-ґрунтова посуха, відбувалося подальше падіння вмісту ґрунтової вологи та зниження рівня ґрунтових вод.

Найбільш жорсткі умови, як і в попередній період, спостерігалися у південно-східних районах області, зокрема Чигиринському, де дефіцит опадів з початку вегетаційного періоду найбільший і становить 51%, тривалість бездощового періоду за липень-серпень досягла 34 дні, а кількість днів із температурами вище +30° втричі перевищила середні багаторічні показники за серпень.

Незважаючи на сухість та розпеченість ґрунту, сівба озимого ріпаку в регіоні продовжується. На сьогодні вже засіяно близько 80% запланованих площ. Однак для появи сходів дуже потрібний дощ.