Депутат Черкаської міськради Юрій Тренкін просить у членів виконавчого комітету вирішити питання та прибрати паркани із майданчиків. Мовляв, діти перелазять високі паркани, що може призвести до травмування. Крім того, при будівництві цих майданчиків передбачалося, що доступ буде вільний. Пише “Інфоміст“.

За словами директора департаменту освіти та гуманітарної політики Сергія Воронова, все, що відбувається на території школи в урочний час – на відповідальності директора. Штатної особи, яка б слідкувала за дітьми в інший час, – немає.

Додає, що за кордоном всі навчальні заклади закритого типу. Натомість відкритими можуть бути окремі районні майданчики.

– Я теж не можу закладам освіти дати розпорядження відкрити майданчики, бо в разі чи травмування дітей,чи іншої ситуації відповідатиму я. Свого часу я так само займався на території школи, але це, як на мене, дещо по-рядянськи. А наглядати за дітьми і чергувати в 9 годин вечора ніхто не буде.

Натомість секретар міськради Ярослав Нищик висловив іншу думку. На його переконання, майданчики мають бути відкритими, тож на наступне засідання напрацюють із юристами та підготують проект рішення щодо цього.

– Ви дуже швидко стали чиновником, – звернувся до Воронова Нищик. – На наступне засідання підготуємо проект рішення. Діти все одно перелазять паркан і  грають там. Тож питання лише у відкритості майданчика.