У Черкасах тривають роботи з аварійно-ямкового ремонту на вулиці Героїв Майдану, на ділянці від проспекту Перемоги до вулиці Прикордонника Лазаренка. Розповіли у Черкаській міській раді.

Місцеві мешканці скаржились на незадовільний стан цієї дороги, тож комунальники перед початком робіт ретельно обстежили ділянку, що дозволило визначити необхідний обсяг ремонтних заходів. При цьому брали до уваги не лише усунення ям, що вже утворилися під час експлуатації дороги, а й запобігання подальшому руйнуванню асфальтного покриття, щоб після зими не довелося докладати значно більше зусиль і витрачати кошти громади для ліквідації ще більших пошкоджень.

Ремонтні роботи проводяться поетапно. За словами головного інженера КП «ЧЕЛУАШ» Михайла Пасанецького, технологічний процес передбачає наступні етапи:
– вирізання пошкодженої ділянки фрезою;
– вибірка осколу та формування рівних кутів ділянки, що ремонтується, компресором;
– очищення робочої площі від пилу;
– змащування поверхні спеціальною емульсією за допомогою машини-гудронатора;
– укладання та ущільнення катком асфальтобетонної суміші, яка має температуру близько 165°C.

Спочатку буде відремонтована одна смуга дороги, потім роботи розпочнуться на іншій. Усі роботи виконуються вручну працівниками комунального підприємства «ЧЕЛУАШ». За сприятливих погодних умов завершення робіт на цій ділянці планується найближчим часом.