8 квітня стартував відбірковий тур обласного конкурсу “Наукова ліга”, який уже третій рік поспіль відбувається для школярів Черкаської та Київської областей за ініціативи Благодійного фонду «Урожай-громаді» та за підтримки ТОВ «НВФ «Урожай», що входить до Групи МХП. Цьогоріч у змаганнях візьмуть участь близько 300 дітей 8-10-их класів.  Організатор – Клуб науки «Qwark».

Провідна тема «Наукової ліги» – екологічна, що має шляхетну мету – згуртувати молодь навколо збереження довкілля та привернути увагу до вирішення важливих проблем навколишнього середовища. Кожна команда розроблятиме власний екологічний проект із наступним втіленням його у своїй громаді.

Як зазначає директор ТОВ «НВФ «Урожай»  Олександр Воскобойнік, цінність подібного проекту полягає в тому, що перед сільськими дітьми відкривається можливість інакше подивитися на світ, на  шкільні предмети та науку загалом.

 

«Урожай» оголосив 2019 рік роком екології та захисту довкілля, тому в усіх заходах, ініційованих чи підтриманих товариством, неодмінно присутня екологічна тематика. Власне, цим і відрязняється сьогоднішня «Наукова ліга» від попередніх – раніше акцент робився саме на популяризації науки, зараз – всі завдання є екологічними та мають сприяти любові дітей до навколишнього середовища», – наголосив Воскобойнік.

Головною метою заходу Олександр Воскобойнік називає спонукання дітей до пізнання нового, розвивати бажання вчитися.

«Наукова ліга» — це прекрасна альтернатива гаджетам, які часто-густо марнують час і забирають у хлопчаків та дівчат їхнє дитинство. Такий конкурс — це не лише нові знання для дітей, а й підтримка змагальницького духу, наполегливості, винахідливості і звісно здорова атмосфера, яка об`єднує і згуртовує, —  наголошує очільник «Урожаю».

blank

Довідково: «Наукова ліга» – це серія наукових шоу та інтерактивних занять, під час яких діти вивчають науку не теоретично, як у школі, а комплексно, практично, з дослідами, елементами змагань та позитивними емоціями.

За головний приз переможці відбіркового туру змагатимуться на початку червня під час фестивалю «Summer challenge»  у Черкасах.

Варвара Горова