Двох іноземців, які набули статусу нелегальних мігрантів, виявили міграційники у м. Черкаси. Обоє не виїхали після сплину дозволеного терміну перебування в Україні. Їх притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 203 КУпАП, стягнули штрафи та ухвалили рішення про примусове повернення до країн походження або третіх країн. Про це інформує Міграційна служба Кіровоградщини та Черкащини.

25-річну громадянку Туркменістану виявили працівники Придніпровського відділу у м. Черкаси Центрально-південного міжрегіонального управління ДМС. Іноземка прибула в Україну на початку грудня 2022 року, тут навчалася в одному із закладів вищої освіти. Після закінчення строку дії посвідки на тимчасове проживання в Україні, яка видається на період навчання, не виїхала в семиденний строк за межі України. Міграційники зобов’язали її покинути Україну до 05 жовтня 2024 року.

Додамо, що громадяни Туркменістану користуються візовим режимом в’їзду в Україну.

Працівники Соснівського відділу у м. Черкаси ЦПМУ ДМС зобов’язали до 13 жовтня 2024 року виїхати з України 49-річного громадянина Грузії, який прибув сюди у жовтні 2023 року у приватних справах. Він скористався безвізовим режимом в’їзду в Україну, а тому міг перебувати тут до 90 днів протягом 180 днів.