Розвиток спортивної інфраструктури, оздоровлення, поглиблення молодіжної політики, посилення національно-патріотичного виховання мають бути серед пріоритетів для районів, міст та ОТГ Черкащини при підготовці пропозицій до Перспективного плану розвитку регіону. На цьому наголосив начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Максим Зеленьський під час виступу на засіданні обласної Ради регіонального розвитку.

Нині у складі національних збірних з олімпійських видів спорту представлені 34 атлети Черкащини, з неолімпійських – 91. Їх підготовка та забезпечення участі у стартах всеукраїнського та міжнародного рівнів, а також поповнення резерву, – одне з першочергових завдань для профільного управління. Аби виконати його якнайповніше та забезпечити залучення до спорту більшої кількості дітей, в області працюють над покращенням спортивної інфраструктури. Один з таких проектів – відкриття футбольних майданчиків зі штучним покриттям у районах та містах області.

– Наразі ми вже розпочали роботу у цьому напрямку, – каже Максим Зеленський. – Це універсальні майданчики для занять спортом. Їхнє будівництво  передбачає обов’язкове співфінансування, а також розміщення об’єкта на території, що належить до опорних закладів освіти чи дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Крім того, для розвитку громади можливе відкриття фізкультурно-оздоровчих клубів, секцій з різних видів спорту. На базі існуючих об’єктів доцільно створювати багатофункціональні спортивні об’єкти, які можна трансформувати. Наприклад, щоби у залах з волейболу була можливість займатися боксом, кікбоксингом чи іншим видом спорту.

Працюють над покращенням тренувальної бази і в КЗ «ОСДЮСШОР» ЧОР. Тут планують реалізувати низку масштабних спортивних об’єктів.

– У сфері молодіжної політики є низка можливостей залучення грантових коштів задля цікавої та корисної організації дозвілля для молоді, – додав посадовець. – На повну потужність функціонує молодіжний ресурсний центр, який був створений за підтримки нашого управління та представництва ООН в Україні. Тут реалізують безліч цікавих проектів. Також у нас діє Центр патріотичного виховання відповідно до потреб сьогодення. Це той механізм, який надає можливості реально співпрацювати з молоддю у позаурочний час.

Ще одним з основних напрямків роботи управління є забезпечення оздоровлення учнівства. Крім того, триває робота зі збереження закладів з оздоровлення та відпочинку, аби зменшити тенденцію до їхнього закриття.

Водночас, начальник управління підкреслив, що необхідно забезпечити на місцях роботу профільних спеціалістів з молодіжної політики, оздоровлення та патріотичного виховання.