Днями у Чигирині відбулось засідання клубу «Успішна молодь». Участь у заході взяти 17 студентів Чигиринського економіко-правового коледжу Уманського НУС. Пише Ремарка.

Відкрила захід заступник директора – начальник відділу надання соціальних послуг Козубенко Тетяна Олександрівна, яка наголосила на важливості формування свідомого ставлення молоді до майбутнього, до процесу працевлаштування, уміння конкретизувати мету (бажану роботу), оцінювати свої можливості на шляху до досягнення поставлених цілей. Ознайомили студентів із особливостями роботи державної служби зайнятості, функціями відділів, станом ринку праці та перспективами.

Влаштовуючись на будь-яку роботу, найскладніше завдання – скласти резюме, позитивне враження на роботодавця під час співбесіди. Надалі студенти мали можливість отримати консультацію, практичні поради щодо складання резюме, успішного проходження співбесіди та подальшого працевлаштування. На заході була проведена робота по розвитку впевненості в собі, підвищенню рівня комунікабельності, набуття членами клубу навичок орієнтації на ринку праці.

Провідний юрисконсульт Іванова Юлія, ознайомила студентів з специфікою роботи юрисконсульта в службі зайнятості,з основними завданнями та функціями, відповідно до посадової інструкції, а також у формі гри провела співбесіду для студентів.

На заході проводились різні вправи на визначення основних цінностей життя, переглядались відео з техніки пошуку роботи. В ході зустрічі фахівці служби зайнятості відповіли на всі питання старшокурсників та випускників, яких було немало ( про можливість проходження практики, можливість поєднання навчання та підробітку, про актуальні професії на ринку праці, шанси працевлаштування у період канікул тощо).