Скандальний підприємець, який взявся за роботи на чималому відрізку черкаського бульвару, замішаний у судовій тяганині, яка тягнеться вже другий рік. Ще 2017-го вулицю Центральну у Чорнобаї повинне було відремонтувати ПП “Черкаси-Інтерстрой”, керівником якого є екс-депутат Черкаської міськради, відомий бізнесмен Володимир Халай. Нині представники чорнобаївських правоохоронних органів висувають йому серйозні звинувачення, пише “Вікка”.

Із підприємством “Черкаси-Інтерстрой” посадовці Чорнобаївської селищної ради уклали договір 4 листопада 2016 року, відповідно відповідно до якого ремонтні роботи за майже 5 мільйонів гривень мали бути виконані до 31 грудня 2017 року. Про це йдеться в ухвалі суду від липня цього року.

Зловживаючи службовим становищем, чорнобаївські посадовці протягом 2016-2017 років уклали з фірмою Халая ще ряд додаткових угод, якими неодноразово продовжили договір без об’єктивних на те причин та підтверджуючих документів до 30 квітня 2018 року. Ціна послуги – майже 2,5 мільйони гривень.

Це унеможливило стягнути кошти із “Черкаси-Інтерстрой” за невчасне виконання зобов’язань, оскільки станом на 19 березня 2018 року ремонтні роботи вулиці Центральної так і не були виконані. Того ж дня поліція відкрила кримінальне провадження за зловживання владою або службовим становищем.

Від лютого 2019-го року у Чорнобаївському райсуді тривала тяганина з призначенням будівельно-технічної експертизи та наданням доступу до документів “Черкаси-Інтерстрой”. Правоохоронці не виключають і той факт, що деякі речові докази у кримінальному провадженні були втрачені чи знищені. Наразі ж слідчі перевіряють оригінали документів, які перебувають у володінні фірми Халая.

Нагадаємо, епопея з ремонтними роботами від “Черкаси-Інтерстрой” триває і в Черкасах. Підприємство у 2016 році мало виконати ремонт запасного футбольного поля на “Центральному стадіоні”. Та, крім освоєних коштів з міського бюджету, іншим результатом підрядник нині похвалитись не може.

Сьогодні ж в обласному центрі “застиг” ремонт ділянки бульвару Шевченка від вулиці Університетської до Можайського. Перемогу в тендері на виконання робіт отримало приватне підприємство “Черкаси-Інтерстрой”. 9 жовтня 2018 року із його керівником  укладено договір, усі ремонтні роботи мають завершитись до кінця грудня 2019-го. Однак нині місцеві жителі замість активного ремонту спостергіають зруйновані тротуари і утворення ям на свіжозастеленому асфальті.