На території Чигиринського району знаходяться 53 пожежних гідранта, водночас, як показала остання перевірка, 5-ть гідрантів вийшли з ладу і потребували заміни. Роботи з відновлення гідрантів тривали без малого два місяці і були завершені 10 лютого. Повідомляють у ДСНС Черкащини.


Створивши спільну комісію, до складу якої увійшли представники рятувальної служби, а також представниками КП «Чигирин», було перевірено якість виконаних робіт і справність пожежних гідрантів. Підключившись до відновлених гідрантів, рятувальники здійснили забір та пуск води.

Як показала перевірка співробітники комунального підприємства змогли не лише провести заміну несправних систем за допомогою яких рятувальники здійснюють під‘єднання до водної мережі міста, а й поновити зовнішні покажчики. У свою чергу рятувальників також цікавили під’їзні шляхи до водозабірних систем та майданчики для встановлення пожежної техніки.

Наступна спільна перевірка стану утримання пожежних гідрантів з пуском води представниками двох відомств запланована через три місяці.