У Черкасах близько 23:00 години, 20 червня сталася смертельна аварія. На перехресті вулиці Пастерівської та бульвару Шевченка водій KIA Optima не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху, де скоїв зіткнення з автомобілем Audi A4. Про це повідомляє пресслужба поліції.

Внаслідок зіткнення водія КІА затисло в середині авто, 44-річного чоловіка за допомогою спеціальних засобів діставали рятувальники. Далі медики ушпиталили потерпілого до лікарні. Його 40-річний пасажир загинув на місці аварії.

В дорожньо-транспортній пригоді загинув 25-річний керманич Audi A4. В салоні транспортного засобу на момент аварії перебувала 28-річна пасажирка, вона отримала тяжкі травми та була доставлена до Третьої міської лікарні. На жаль, медикам не вдалося врятувати життя дівчині, вона померла.

blank

Обставини аварії розслідують правоохоронці.

Попередньою причиною ДТП, за версією слідчого Черкаського районного управління поліції, є перевищення швидкості.

Зараз відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Варто зауважити, що аварії із подібними жахливими наслідками ще 5 років тому траплялись лише на швидкісних трасах, де контролювати максимальну швидкість автомобілів для тодішньої міліції було складніше. А журналісти та черкаські політики неодноразово звертали увагу на те, що за останні кілька років в місті склалась катастрофічна ситуація із дотриманням правил дорожнього руху, навіть на центральних вулицях удень водії часто дозволяють собі літати із швидкістю більше 100 кілометрів на годину, у той час, коли у населеному пункті можна їздити не більше 50. У той же час поліцейські патрулі на дорогах практично відсутні, що додає порушиникам упевненості у повній безкарності.