Черкаські пляжі готують до літнього сезону. Про вже виконану роботу і подальші плани на прес-конференції розповів директор КП “Дирекція парків” Володимир Стойко, пише “Інфоміст“.

– На всіх наших пляжах уже проведено очищення піску, підгортання піску з акваторії, порушення верхнього шару. Це дає можливість не так швидко розвиватись зелені, яка через спеку і екологічний стан річки з’являється уже на початку літа. Минулий рік показав, що проведення таких робіт дозволяє воді в цих місцях залишатись довший час чистою, – заявив Стойко.

За його словами, на Пушкінському пляжі вже скоро буде облаштовано три майданчики для волейболу, вони відповідатимуть міжнародним нормам.

– Якщо встигнемо, то у червні навіть проведемо міжнародний чемпіонат, – зазначив керівник “Дирекції парків”.

Натомість на Митницькому пляжі вже розрівняли ландшафт, який мав досить круту схилість. Наступний крок – встановлення господарського будиночку для персоналу.

– Він готовий, вивчається питання підведення мереж, електропостачання, водопостачання та водовідведення, також на пляжі будуть облаштовані роздягальні, парасольки, перголи. Так само буде встановлено рятувальна вежа, де рятувальники з комфортом зможуть спостерігати, щоб відвідувачі були в безпеці.