У Катеринополі на Черкащині в центрі інтелектуального та творчого розвитку «Крок назустріч» провели виставку картин місцевої майстрині Марини Павлик, виконаних у техніці алмазної мозаїки (вишивки). Пр це пише видання «Вісті Черкащини».

Найдопитливішими відвідувачами цього мистецького заходу були діти відділення денного перебування.

Марина розповіла присутнім, як вона прийшла до свого захоплення, яке розпочалось з того, що їй подарували картину, виконану в даній техніці. Освоїти ази справи дівчині допомогли співробітниці Центру надання соціальних послуг – Мирослава Тищенко та Світлана Чмир, а вдома – мама. Відтоді Марина створила чимала картин. Це квіти, птахи, тварини, пейзажі і навіть ікони. Своїм умінням вона залюбки поділилась із дітьми, провівши їм наочний майстер-клас.

«В кінці екскурсії, – зауважує керівниця відділення денного догляду дітей Людмила Манько, – на нас чекав сюрприз: Маринка запропонувала вибрати одну з картин, яка нам найбільше сподобалася, завдання було не просте, тому що всі роботи були дуже гарні. Ми обрали «Ангелика» і відразу отримали його в подарунок. Ми щиро вдячні Маринці за цікаву розповідь, проведений майстер-клас, подарунок та за яскраві вогники в її очах, а всьому колективу – за теплий прийом і чудову атмосферу».

Зауважимо, малювання камінням, стразами або алмазна техніка – це новий вид творчого хобі, суть якого полягає у створенні картин з блискучих «камінців». Для створення діамантової картини потрібно всього лише за допомогою спеціального стилуса акуратно розставити різнокольорові стрази на основі (полотні), покритій клейовим шаром.