Щонайменше п’ять шкіл, оснащених по-сучасному, має бути в кожному районі Черкащини. Про це сказав її очільник Юрій Ткаченко на координаційній нараді в ОДА, пише “ІнфоМіст”.

Він доручив місцевим керівникам взяти це питання на особистий контроль. Як наголосив голова Черкаської ОДА, новації в освіті й надалі лишаються пріоритетом обласної влади.

– Система освіти Черкащини має достатній потенціал, щоби стати однією з найкращих в Україні, – сказав Юрій Ткаченко. – Підвищення якості освіти є одним із основних завдань галузі. І задля цього ми докладаємо максимум зусиль і акумулюємо ресурс. 2018 рік мине під гаслом Нової української школи. За новим держстандартом початкової освіти навчатимуться всі першокласники. І модернізація закладів у цьому питанні надзвичайно важлива. Тому нашу мережу інноваційних і опорних шкіл будемо надалі лише розвивати. І це мусить бути серед пріоритетів усіх місцевих керівників.

Нагадаємо, Черкаська область стала першою в Україні, що має мережу шкіл, де впроваджують STEM-освіту та навчають за програмою LEGO Education. Також тут впровадили пілотний проект в освітній галузі – створили 29 інноваційних шкіл по районах, а це 12 тисяч дітей. Окрім того, торік на Черкащині відкрили перший в Україні навчально-тренінговий Центр STEM-освіти – де вчителів навчають новацій.