У Черкаській області триває кампанія додаткових заходів з імунізації населення проти кашлюка, дифтерії та правця. У межах кампанії вакцинальний автобус Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб вирушив до Монастирищенської громади. Розповіли у пресслужбі установи.

До вакцинально-профілактичної акції, проведеної фахівцями Уманського міськрайонного відділу та Монастирищенського відділення Черкаського обласного ЦКПХ, долучилися медичні працівники КНП «Монастирищенський ЦПМСД» та представники «Червоного хреста».

Виїзна вакцинальна сесія відбулася в Лукашівському відділенні надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування/проживання КЗ «ЦНСП» Монастирищенської міської ради. Охочим у закладі провели профілактичні щеплення проти дифтерії та правця (АДП-М) – вакцинувалася 31 людина.

Окрім того, під час акції з підопічними закладу та з жителями міста Монастирище провели бесіди щодо переваг здорового способу життя, профілактики інфекційних і неінфекційних захворювань, збереження ментального здоров’я. Фахівці Черкаського обласного ЦКПХ наголосили на важливості проведення профілактичних щеплень, зокрема вакцинації проти грипу та COVID-19.

Учасники заходу також отримали інформаційні ліфлети з корисною інформацією про профілактику хвороб та вакцинацію як найефективніший спосіб захисту від інфекційних захворювань.