Сміляни вже кілька місяців поспіль спостерігають за ремонтом колектора на вул.Перемоги і Трипільська. У КП «ВодГео» розповіли, що ремонт продовжився після того, як міський голова Олексій Цибко втрутився у цю ситуацію. Потім управління ЖКГ закупило трубу – 25 метрів, її привезуть у Смілу 8 травня. Після цього треба ще 2-3 дні і ремонтні роботи будуть завершені. Пише інтернет-видання smila-ua.

“І знову про аварії і пориви… На вул.Трипілська є азбестобетонний колектор, що будувався у 50-ті роки. Ми замінили 40 метрів трубопроводу. Це просто вклад КП «ВодГео» у розвиток міста. Ми зняли ці гроші із зарплат своїх працівників і зайнялись ремонтом колектора. Хоча це ми зробили собі на збиток, але якщо не відремонтувати цей колектор, то у Смілі зупиниться каналізаційно-насосна станція. Зупиняться стоки всього мікрорайону Машбуду, Цукрового заводу”, – розповідає директор КП «ВодГео» Олександр Коваленко. – “І ніхто нам не допоміг, ніхто не спитав, які там є проблеми. Лише міський голова звернув на це увагу й посприяв у вирішенні цього питання.”

Наше підприємство не може накладати на себе такі витрати, не маючи відповідного рівня рентабельності. Тому якщо у Смілі й надалі будуть приймати тарифи по півроку, то тоді не потрібно критикувати КП «ВдГео», що ми щось не так зробили. Це все логічно. Зросла електроенергія і зарплата – збільшився тариф. Інакше за рахунок чого ми повинні працювати?