У листопаді традиційно проходить Європейський баскетбольний тиждень спеціальної олімпіади Європи і Євразії, який цього року проводитимуть у 35 країнах континенту із залученням більше 19000 спортсменів, 25 національних федерацій та 60 професіональних клубів. Про це повідомляє федерація баскетболу України, пише Сміла.UA.

Спеціальна Олімпіада України цього року, з метою популяризації баскетболу, зосередила зусилля на локальних змаганнях з баскетболу та баскетбольних турнірах за програмою «Об’єднаний спорт».


Всеукраїнські змагання в рамках цієї олімпіади відбулися й у Смілі. Пройшли вони в спортивному комплексі «Локомотив» за сприяння Фонду соціального захисту інвалідів, федерації баскетболу України та фундації Кока-Кола.

На турнір з’їхалось 10 команд спортсменів з інвалідністю з восьми різних областей країни, які були розділені на два дивізіони, в кожному з яких з перших ігор зав’язалася відчайдушна боротьба за перемогу.

Гарний настрій для цього створили на церемонії відкриття виступи артистів зі Смілянського будинку творчості. А найгучніший шквал оплесків зірвав виступ танцівників Смілянського дитячого будинку-інтернату.

blank

Більшість команд продемонструвала змістовну гру та вольове прагнення до перемоги.

У підсумку в «нижчому» дивізіоні перше місце виборола команда Херсонської області, яка присвятила свою перемогу міжнародному дню людей з інвалідністю, у «вищому» дивізіоні перемогла команда з Миколаєва.

Перспективним показником є те, що маленькі спортсмени – діти віком 6-7 років, разом з батьками, приєднались до турніру і зробили з товаришами перші ведення м’яча та кидки в баскетбольний кошик на професіональній баскетбольній арені.

blank

Команди-призери отримали кубок і медалі, а всіх учасників нагороджено дипломами, м’ячами та футболками.
Цей турнір показав, що змагання всеукраїнського рівня можна організовувати на високому рівні не тільки в столиці чи обласних центрах, але і в кожному маленькому місті чи великому селі.