Робоча зустріч міждисциплінарної команди щодо запровадження послуг патронату над дитиною в Тальнівській міській територіальній громаді відбулася 27 травня 2024 року в кабінеті міського голови Василя Сідька. Пише сайт “Вісті Черкащини”.

Присутні на зустрічі включали міського голову, директора Черкаського обласного центру соціальних служб Санжарівця Богдана Михайловича, начальника відділу організації навчальних заходів для сімейних форм виховання Юрченко Лідію Іванівну та інших представників міждисциплінарної команди.

Порядок денний включав дві важливі теми:

Знайомство з патронатними вихователями: Відбулося ознайомлення з фахівцями, які готові виконувати обов’язки патронатних вихователів.

Алгоритм дій з суб’єктами міждисциплінарної команди щодо запровадження послуг патронату над дитиною: Було обговорено алгоритм дій та вимоги до кандидатів на посаду патронатних вихователів. Зокрема, кандидат Михайлов Микола Васильович був рекомендований для виконання обов’язків патронатного вихователя з підтримкою членів сім’ї, готової надавати послуги з патронату над дитиною.

Відповідно чинного законодавства сім’я пройшла успішно навчання згідно рекомендацій Черкаського обласного центру соціальних служб.

На позачерговому засіданні виконавчого комітету ТМР, яке відбулося 28 травня 2024 року, дане питання було розглянуто та одноголосно підтримано членами виконкому.

Сім’я патронатного вихователя – це сім’я, в якій за згодою всіх її членів повнолітня особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки, виконує обов’язки патронатного вихователя на професійній основі. Патронатними вихователями можуть бути громадяни України, які перебувають у зареєстрованому шлюбі та мають досвід виховання дітей у сім’ї.