4 травня наприкінці робочого дня в Золотоніському міському будинку культури відбулися збори громадян міста щодо аварійної ділянки на вулиці Шевченка, де заморожено реконструкцію самоплинного каналізаційного колектора. Рішення про відкритий діалог було прийняте тому, що цей об’єкт перед очима й на вустах місцевих жителів, а до міської ради постійно надходять запити і клопотання про те, коли цю ділянку дороги заасфальтують. Адже використання її для руху по одній смузі й незручне, і небезпечне. Про це пише “Черкаський край“.

Головою зборів присутні обрали Віктора Харіна, очільника міської громадської спілки «Союз.Чорнобиль», секретарем Анатолія Максименка, члена спілки воїнів-афганців. Представники цих спілок, а також комітет сприяння обороні України, Правий сектор, голови квартальних комітетів та інші громадські формування звертались із запитами щодо цього наболілого питання.

На зібранні слово надали міському голові Віталію Войцехівському. За його словами, на останній сесії депутати запланували кошти, щоб розрахуватися з підрядником за виконані роботи. Але поки існує кримінальна справа, кошти не можуть бути перераховані. Але місто не може бути заручником, не може чекати. А суди можуть затягнутися на місяці, а то й роки. Він запропонував такий вихід: депутати міськради можуть зобов’язати КП «Міський водоканал» — замовника реконструкції самоплинного каналізаційного колектора — укласти угоду з підрядником, який раніше виграв тендер — із ТОВ «Ресурстехнобуд» на особливих умовах: виконати роботи знову в борг. А оплату здійснити після повного завершення реконструкції першої черги та після проведення авторського й технічного наглядів, аудиторської перевірки. При цьому можна врахувати свіжий досвід недавнього екстреного ремонту напірного колектора, коли небайдужі люди, активісти постійно цікавилися ходом робіт.

Заради зручності й безпечності аварійну ділянку на вулиці Шевченка потрібно відремонтувати вже зараз, у борг. Із залу було всього одне запитання, від Анатолія Хакала, спеціаліста з дорожніх робіт, який поцікавився, хто асфальтуватиме цю ділянку дороги. Відповідь була такою: ремонтуватиме той, кого визначить підрядник, тобто «Ресурстехнобуд». Цю пропозицію багатолюдний зал підтримав, проголосувавши одноголосно. По закінченню зборів у фойє кожен із присутніх підходив і ставив свій підпис у списку. Ніхто не ухилявся, до реєстраторів навіть утворилась черга.

Наступного дня, посилаючись на одностайне рішення зборів громади, депутати міськради на сесії ухвалили рішення звернутись до підрядника «Ресурстехнобуд» і просити виконати ремонт аварійної ділянки в борг, а розрахунок провести після закінчення робіт і експертиз.