«Цінний подарунок отримала гімназія від воїнів ЗСУ. Це – прапор із передової! Дякуємо вам, наші захисники, за вашу мужність, відвагу, честь, силу, відданість! Ви – наші Герої! Чекаємо з перемогою!» – написала у фейсбуці заступник директора навчального закладу Алла Мельник.

У розмові з журналістами “Вістей Черкащини” вона розповіла, що наприкінці січня гімназія передала через волонтерів для воїнів кількох бригад пакунки з продуктами, парафін, шкарпетки, рукавиці, засоби особистої гігієни, обереги, вітальні листівки й малюнки від дітей.

Учні разом з колективом приготували понад три сотні вареників з картоплею, паштетом та капустою. Збір допомоги – спільне рішення гімназистів, їхніх батьків та педагогічного колективу.

Волонтери повезли на передову прапор із щирим написом: «Ви – наші герої! Пишаємося вами. Чекаємо на вас! Повертайтеся живими!»

–Ми розуміємо, що захисники України, ризикуючи своїм здоров’ям і життям, роблять усе можливе, щоб зберегти нас, – кажуть школярі. – Ці скромні подарунки – єдине, що ми можемо зробити для військових.

Зі свого боку суворі й відважні українські воїни-захисники, дякуючи їм, переказали: «Не розповісти словами, наскільки приємно отримувати подарунки від учнів. Особливо низький уклін за смачні вареники! Вірте, друзі, у Збройні Сили України, вірте в нас, разом до перемоги!»

Волонтери привезли назад жовто-блакитний стяг із підписами оборонців. Він зайняв чільне місце в Музеї історії гімназії.