Фахівці Державної установи «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» продовжують роботу із впровадження в області проєкту «П’ять кроків до здорового харчування».

17 жовтня регіональна координаторка Алла Балабан та спікерка Світлана Нікітюк відвідали Золотоніську гімназію ім. С.Д. Скляренка та Золотоніську спеціалізовану школу № 2 інформаційних технологій Золотоніської міської ради.

З метою формування культури здорового харчування в межах проєкту серед учнів 9-их класів проведені презентації на теми «Основи здорового харчування» та «Цукор, сіль та трансжири – небезпека, про яку ми можемо не здогадуватися».

Фахівчині акцентували увагу школярів на важливості споживання продуктів, які забезпечують організм необхідними поживними речовинами, на небезпеці надмірного споживання солі, цукру та продуктів, що містять трансжири. Дітям роздали наглядові матеріали на тему «Тарілка здорового харчування» та «Обирай питну воду», «Кожна школа – здорова школа», провели опитування за допомогою QR-коду.

Заходи охопили 53 учні  та 35 осіб педагогічного персоналу шкіл.

Фахівці Центру продовжують працювати у проєкті «П’ять кроків до здорового харчування» в закладах загальної середньої освіти області.