Українська асоціація футболу (УАФ) назвала склад збірної, яка вперше в історії виступить на Олімпійських іграх. На Олімпіаді-2024 у Парижі Україну представлятиме молодіжна команда під керівництвом Руслана Ротаня. Про це пише видання «Вісті Черкащини».

Право виступати на Іграх «жовто-сині» вибороли цього літа, вийшовши до півфіналу Євро-2023 (U-21). Україна оприлюднила список футболістів для підготовки до Олімпійських ігор. Серед них- уродженець Лисянки, 22-літній Єгор Маценко, який виступатиме на позиції захисника.

Єгор Маценко – вихованець київського «Динамо», але покинув Україну ще в 16 років. У Польщі спочатку виступав за юніорську команду Урсус (Варшава), але потім його талант розгледіли скаути найтитулованішого футбольного клубу Польщі – Легії та перехопили юного українця. Нині виступає за команду «Шлонськ»( Польща). «Маценко – крутий, відчуває себе важливою фігурою в команді, має харизму, має амбіції, вміє дати відсіч супернику», – так відгукуються про нашого земляка польські вболівальники.

Олімпійська збірна України в період із 17-го до 27 березня проведе навчально-тренувальний збір в угорському Сегеді та товариський матч із Японією (25 березня) в місті Фукуока. За свого улюбленого внука вболіватимуть його лисянські бабусі – Ніна та Катерина.