Працівники Центрально-південного міжрегіонального управління ДМС спільно з відділом міграційної поліції ГУНП в Кіровоградській області на виконання рішень про примусове видворення доправили двох громадян Азербайджанської Республіки до пункту пропуску «Паланка — Маяки — Удобне», що на кордоні з Республікою Молдова. Звідти чоловіки літаком відправляться на батьківщину, повернутись в Україну вони не зможуть наступні 5 років. Про це інформує Міграційна служба Кіровоградщини та Черкащини.

Одного з порушників, 56-річного іноземця, виявили у Черкасах працівники Соснівського відділу у м. Черкаси ЦПМУ ДМС за сприяння Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України. Встановлено, що чоловік перебуває в Україні з червня 2021 року. У вересні 2021 року працівники УДМС у Чернігівській області вже притягували його до адмінвідповідальності за протермінування дозволеного строку перебування. Він мав самостійно покинути територію України. Однак громадянин Азербайджану знехтував зобов’язаннями та переховувався від міграційників. У результаті стосовно нього прийнято рішення про примусове видворення.

Його 38-річного земляка затримали працівники відділу № 16 у місті Нікополі ГУ ДМС у Дніпропетровській області. Іноземець приїхав в Україну у 2017 році, за час перебування не легалізував своє становище. Стосовно нього за порушення міграційних правил склали адміністративний протокол та прийняли рішення про примусове видворення.

З січня до цього часу обоє громадян Азербайджану перебували у пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, очікуючи на видворення.