Підписано тристоронню угоду для модернізації КП “Черкасиелектротранс”. Про це розповів міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

“Сьогодні зробили перший важливий крок для того, щоб вулицями Черкас почали курсувати нові тролейбуси, що за рівнем комфорту відповідають всім сучасним вимогам. Це, в першу чергу, максимальна пристосованість для осіб з інвалідністю, це і система кліматичного контролю, і комфортний салон, і запас автономного ходу до 20 км, що дозволить забезпечити комунальним транспортом також і райони міста, де відсутня тролея (“Митниця”, Водоканал, Чіковані-Залізняка тощо). Для цього підписали тристоронню угоду про підготовку кредитного фінансування між Черкаською міською радою, КП “Черкасиелектротранс” та Європейським Банком Реконструкції та Розвитку”, – розповів міський голова Черкас.

Зазначимо, згідно з проєктом модернізації громадського тролейбусного транспорту, планується за рахунок кредиту та грантових коштів придбати до 45 нових тролейбусів і модернізувати тролейбусну контактну мережу.

Загальна сума інвестицій складає 15 млн євро на строк до 13 років.