У навчально-науковому інституті педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва відкрилася фотовиставка «Так починалася наша область. Черкащина очима фотокореспондента (1954—кінець 1985 років)». Ініціатором її створення став професор Черкаського національного університету, голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України Василь Мельниченко. Про це інформують у прес-службі вишу.

— На благословенній землі Черкащині з давніх часів жили й трудилися мужні люди. Вони захищали її від ворога і щиро вболівали за її долю. Перші роки молодої області були визначальними у подальшому її розвитку і становленні. У ті ще недалекі в часі від війни і повоєнної відбудови роки самовідданою працею черкащан закладалися підвалини майбутніх здобутків краю. То були роки пошуку і вдалих рішень, досягнень і прорахунків, — зазначив Василь Миколайович.

Відвідавши виставку, студенти, викладачі та гості інституту мають можливість ознайомитися з унікальними світлинами, які відображають перші десятиліття існування області, відчути атмосферу того часу.

До виставки увійшли унікальні світлини фотокореспондента Ігната Діамента, який з перших днів утворення області працював фотокореспондентом Радіотелеграфного агентва України в Черкаській області та позаштатним кореспондентом обласних газет «Черкаська правда» (нині «Черкаський край») та «Молодь Черкащини».

Світлини для виставки надані Ганною Шквар та Олександром Сердюком.